Ervaring & opleidingen

  • 25 jaar in interieuradvies
  • 17 jaar ondernemer met een eigen meubel- en stoffenwinkel – Les Tissus Colberts
  • Opleiding Textiel – Hogere Technische School
  • Opleiding Interieurarchitect – Hout en Meubelieringscollege

Projecten bekijken >
Mijn werkwijze >

Meer informatie over mijn Ervaring & Opleidingen:

Komende uit een ”interieurfamilie”  is mijn passie voor het vak mij met de paplepel ingegeven. Zowel mijn ouders als mijn grootouders zaten al in het vak en van kinds af aan ben ik omringd en geïnspireerd door stoffen, kleuren en meubelen.

Mijn passie voor het interieurvak heeft mij doen besluiten de HTS Textiel te volgen en daarna de opleiding tot interieurarchitect aan het Hout en Meubilieringscollege.  Ik heb nu bijna 25 jaar ervaring, waarvan 17 jaar mijn eigen bedrijf. Eerder in de vorm van een winkel en nu vanuit huis.

De ervaring heeft mij geleerd dat ik vanuit de winkel eigenlijk altijd bij de klant thuis ging kijken om sfeer te proeven, de gezinssamenstelling te bekijken en de wensen ter plekke door te spreken. Zo kun je immers het beste komen tot een persoonlijk en leefbaar interieur op maat.

Het advies kan vele vormen hebben. Het kan variëren van een gordijn in een enkele kamer tot de totaalinrichting van een huis. Wat veel mensen niet realiseren is dat je beter eerst de stoffen kan uitzoeken en dan pas de kleur voor de muren. Verf is immers aan te passen en te maken tot de juiste kleur passend bij de stof. Andersom kan het soms een hele zoektocht worden.

Stoffen en behang kan ik natuurlijk meenemen, voor de juiste stoel, tafel, bank of lamp ga ik graag met de klant op pad. Er zijn in Nederland verschillende inkoopcentra en showrooms van leveranciers waar ik samen met de klant een afspraak maak. Vaak werken de meubelleveranciers met dezelfde stoffenmerken waardoor alles ter plekke uitgezocht kan worden.

Mét en voor mijn klanten wil ik er zijn. Na het voorwerk en het eventueel sfeerproeven thuis, kunnen we op locatie samen zorgen voor de perfecte afronding vande wensen van de klant.

Uiteraard werk ik met goede vakmensen voor het (her)stofferen van meubelen, het leggen van vloerbedekking en het maken van gordijnen, zodat ik alles van begin tot het einde kan verzorgen. Net zo lang tot de droom op interieurgebied voor u uitgekomen is!

Ik hoop snel een keer de sfeer bij u te komen proeven!

Tot dan, Alice